zarb

Door het toepassen van macro-technologie in Zarb staan u inmiddels70 extra functies in Word ter beschikking om teksten mee te manipuleren. Per functie heeft u bovendien de keuze uit diverse intelligente varianten. U selecteert een tekst in een tekstfile (bijvoorbeeld een tekst uit uw methode) of u haalt een actuele tekst van internet. Vervolgens kiest u de gewenste Zarb functie, krijgt een aantal keuzen of varianten voorgelegd en genereert letterlijk met enkele drukken op uw toetsenbordknoppen de mooiste oefeningen, desgewenst met leerhulp en/of een correctiemodel erbij!

Zarb is zo ‘slim’ dat het programma bovendien voor Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Pools, Latijn en Spaans woordsoorten herkent en kan vervangen in teksten door een ‘tekstgat’. Ook herkent Zarb onregelmatige werkwoorden in Engels, Duits en Nederlands.

Ik ben het programmaatje momenteel lekker aan het uittesten en dat gaat nog niet heel makkelijk. Ik geloof dat ik toch echt de handleiding even ga downloaden, maar heb toch al aardige dingen kunnen doen, die ik nog nergens anders zo gemakkelijk mee heb gemaakt. Dat maakt het programma zeker interessant. Onderstaande oefening was in een handomdraai gemaakt. Je kunt het 30 dagen op proef krijgen. Klik hier.

Advertenties

~ door Ewoud Verbakel op augustus 19, 2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: