Bamboo Tablets

Het woord tablet doet vermoeden dat ik hier een nieuw soort Ipad ga bespreken, maar dat is niet waar. De Bamboo tablet is in wezen een hele grote mousepad, dat wat je onderaan je laptop of notebook vindt. Deze bedien je met een speciale pen. Dit grote aanraakscherm met pen kun je gewoon als muis gebruiken, maar heeft een veel leukere functionaliteit, wanneer je hem gebruikt om er creatieve dingen mee te doen. Je kunt kinderen (net als op een digibord) tekeningen laten maken (dat gaat met een muis namelijk niet zo lekker) of over foto’s heen laten tekenen. Het maken van een leuke poster wordt zo stukken makkelijker! Leuk voor een mediales. Met de tablet worden een aantal apps (programma’s) meegeleverd, waaronder een eenvoudige versie van Photoshop. Op de afbeelding hieronder zie  je er nog een paar (er zijn er nog meer). Er zit ook een schrijfprogramma bij. Je schrijft gewoon en het wordt omgezet in tekst. Het werkte verrassend goed.

Je kunt ook gewoon je eigen programma’s, bijvoorbeeld uitgebreidere versies van Photoshop of Vectorprogramma’s, bedienen met de tablet. Daarvoor hoef je geen extra dingen te doen of te installeren. De goedkoopste tablet met apps koop je al voor €59,90.

De uitnodiging voor het kinderfeestje van mijn zoontje heb ik er ook mee gemaakt. Hoewel ik vrij onhandig ben in Photoshop, kon ik dankzij deze tablet toch een heel persoonlijke en vrolijke uitnodiging maken.

 

Advertenties

~ door Ewoud Verbakel op mei 24, 2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: