Cloudwise

 

Cloudwise zou je een elektronische leeromgeving kunnen noemen die gebaseerd is op Google Apps. Wie Google Apps kent, weet dat je daarin de beschikking hebt over een mailaccount, een eigen agenda, je eigen documenten en nog veel meer.

Met Google Apps heb je geen nieuwe en ingewikkelde elektronische leefomgeving nodig om passend onderwijs mogelijk te maken. De ELO van Cloudwise maakt gebruik van de bestaande Google Apps en voegt daar structuur en overzicht aan toe. De applicatie draait op de servers van Google. Dat betekent dat er geen hardware of software nodig is voor de installatie. Ook is het systeem volledig gebaseerd op open standaarden, waardoor het te gebruiken is op elke pc, laptop, tablet of mobiele telefoon.

Studieplan

Bij de ELO van Cloudwise hebben docenten en leerlingen hun eigen webomgeving. Apart inloggen is niet nodig omdat de applicatie wordt afgeschermd via je bestaande Google Apps account. Met de single sign-in heb je via één login toegang tot alle applicaties. In de webomgeving ziet een leerling direct welke vakken hij heeft en welke studieplannen er voor hem klaar staan. In het studieplan kan de docent instructies, documenten of video’s voor de leerling klaarzetten. Hij kan dat doen voor alle leerlingen, maar hij kan ook een individueel plan samenstellen voor één of meerdere leerlingen.
Ik heb zelf aan een pilot mee mogen doen en ben razend enthousiast! Waar ik voorheen mijn lessen op schrift voorbereide, kon ik dat nu digitaal doen. Het grote voordeel is dat ik alles kan hergebruiken en delen met collega’s. Het kostte me natuurlijk ook even om te wennen aan deze nieuwe manier van voorbereiden, maar als je het eenmaal door hebt is het heel eenvoudig. De investering die je hierin doet, betaalt zich dubbel en dwars uit! Temeer omdat je echt een prachtig overzicht in handen hebt, waarmee je ook de ouders en inspectie heel mooi inzichtelijk kunt maken aan welke doelen je hebt gewerkt. Je kunt ze het gemaakte en digitaal ingeleverde werk van de leerlingen zelfs laten zien.
Wat ik ook zo geweldig vind, is dat je je voorbereide lessen direct kunt oproepen of instructies en verwerking in de vorm van video/afbeeldingen/tekstdocumenten/formulieren/presentaties/games/ pdf”s (overschrijfbaar)/online tools kunt toevoegen. Op die manier kunnen zelfs langdurig zieke kinderen gewoon meedoen.  Je kunt gerust stellen dat ik heel veel mogelijkheden zie, wanneer op deze manier gewerkt wordt!
voorbeeld van een jaarplan rekenen
Uit jaarplannen kunnen periodeplannen worden gegenereerd die vervolgens klaargezet kunnen worden voor leerlingen. Leerlingen krijgen dus behapbare overzichten van hetgeen ze moeten leren. Op deze manier weten leerlingen wat er van ze verwacht wordt en dat geeft rust heb ik gemerkt. Bovendien weten ze waar ze naartoe werken en hoe ze dat gaan doen. De pilot heb ik uitgevoerd op een school voor zeer moeilijk lerende kinderen met kinderen van 12 jaar. Zij waren na enige tijd goed in staat om hiermee om te gaan.
Mocht je zelf geïnteresseerd zijn, neem dan contact met me op of kijk op de site van cloudwise.
Advertenties

~ door Ewoud Verbakel op oktober 25, 2012.

2 Reacties to “Cloudwise”

  1. Ewoud,
    Dank je wel voor de review. Indien er behoefte is aan een presentatie die de verschillende functionaliteit nog wat verder onder de aandacht brengt, is wellicht de volgende link nuttig:
    https://docs.google.com/presentation/pub?id=1-Tes8wgq8AhqZZ0uWmt9hkdymAF7Dc-QfSeck4Rdwnc&start=true&loop=true&delayms=10000

  2. […] CloudwiseIntoTweets: op een Pinterest-manier je timeline lezen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: