Omnidu

omnidu

Omnidu is het vernieuwde Op Maat Eduware. Je eigen (speel/leer) module maken is nu echt heel eenvoudig. Met name voor leerkrachten die in de onderbouw van het basisonderwijs werken ligt hier nu een geweldige kans!  Nadat je je jezelf hebt aangemeld, kun je direct aan de slag. Voor al je lesdoelen kun je nu prachtige verwerkingoefeningen maken (bijvoorbeeld om kinderen bepaalde begrippen aan te leren). Alles wat je nodig hebt, zijn wat foto’s en geluiden. De foto’s kun je zelf maken, maar je kunt ook direct zoeken in de gigantische afbeeldingsbibliotheek van Flickr. Hetzelfde geldt min of meer voor de geluiden. Zelf opnemen is mogelijk, maar zoeken in Freesound kan ook.
Wanneer je een nieuwe module wilt gaan maken, wordt je gevraagd aan te geven welk format je wilt gebruiken.
formatAls je daarin je keuze hebt gemaakt ga je kaarten maken. Dat doe je door afbeeldingen te uploaden, daar een tekst onder te schrijven en er eventueel een geluid aan toe te voegen. Je kunt ook eerder gemaakte kaarten hergebruiken of meerdere afbeeldingen tegelijk uploaden (dan gaat het nog sneller). Daarna ben je klaar en kun je gaan afspelen. Aan de speler kun je een pincode toevoegen, zodat kinderen niet zomaar de oefening kunnen verlaten (slim!)
Voor kinderen een heel arrangement klaarzetten is ook mogelijk. Ze spelen dan een aantal van te voren klaargezette modules achter elkaar.
Het geheel ziet er erg goed uit en het werkt als een tierelier! Complimenten!
Binnenkort schijnt er ook een app voor Android en de Ipad uit te komen, waarmee het helemaal een eitje wordt om bijvoorbeeld een bezoek aan de kinderboerderij om te zetten in een Omnidule.
Als je nieuwsgierig geworden bent, neem een kijkje op de site. Overigens is de site van Op Maat ook nog steeds heel bruikbaar (daar staan namelijk al honderden oefeningen voor je klaar).

Advertenties

~ door Ewoud Verbakel op januari 22, 2013.

Eén reactie to “Omnidu”

  1. Omnidu is inderdaad een schitterend pakket. Chris Honselaar van Clearcode heeft ontwikkeld wat nog niet mogelijk was, namelijk online content maken, delen, bewerken en afspelen met online middelen. En dat alles op een overzichtelijke manier. Naast Flickr en Freesound is er ook een directe link naar Youtube.
    De volgende stap is een portal, waar de gemaakte oefeningen gedeeld kunnen worden net als op opmaat-eduware.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: