ClassDojo

classdojo

ClassDojo geeft je de mogelijkheid realtime en zichtbaar (op het digibord) kinderen te belonen voor gedrag in de klas.  Welk gedrag je wilt belonen kun je zelf bepalen.  Kinderen zien zichzelf als een Avatar met de daarbij behorende score. Zowel positief als negatief gedrag kan gescoord worden. Na de les wordt in een rapport weergegeven hoe iedere leerling het gedaan heeft.

Niet alleen leerkrachten kunnen een inloggen. De leerkracht kan zowel leerlingen als ook ouders een login geven. Dit zou leerlingen kunnen stimuleren om het extra goed te doen. Er is ook een app beschikbaar van ClassDojo. Van leerkrachten die ClassDojo gebruiken hoor ik hele positieve geluiden. Het ondersteunende geluid wanneer een leerling beloont wordt, helpt om te voorkomen dat leerlingen voortdurend opkijken van hun werk. Al met al een hele welkome nieuwe tool!

Advertenties

~ door Ewoud Verbakel op oktober 9, 2013.

Eén reactie to “ClassDojo”

  1. Jep, ik ben ook een gebruiker. Ik vind het vooral cool dat je je eigen gedragingen kan definiëren en toevoegen. Maakt het interessant voor het bijhouden van andere zaken ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: