Plannex

Wat Plannex zelf zegt:

Plannex: Geef talentvolle kinderen meer!

Plannex is dé online leeromgeving voor excellentie in het basisonderwijs.

Het bevat meer dan 475 projecten die kinderen uitdagen hun talenten te benutten.

Het is zoals sommige kinderen zeggen: “een digitaal programma met allemaal soorten lessen erin over alle categorieën. Je hebt een eigen account waar je je eigen lessen maakt.”

Leerkrachten zeggen over Plannex: “Doordat de opdrachten goed zijn opgebouwd, met de filosofie van o.a. Bloom erachter, zijn leerlingen zinvol bezig. Het is goed te begeleiden vanuit de klas. Er zit nu een doorgaande lijn in ons plusonderwijs. Het is dynamisch. Kinderen zijn duidelijk meer gemotiveerd dan voorheen!”

Wat Ewoud er van vindt:

Ik vind het een heel goed doordachte ELO! De opbouw is sterk, het werkt zonder haperen en na enige oefening ken je de weg. De helpdesk die erachter zit werkt snel en helpt goed.  De persoonlijke benadering die het bedrijf erop nahoudt, uitleg op locatie, aandacht voor de klant, spreekt me erg aan. Als leerkracht heb ik nooit met Plannex gewerkt, lijkt me wel heel erg leuk!  De opdrachten lijken me uitdagend en zijn behoorlijk pittig (maar dat is natuurlijk alleen maar goed voor plusleerlingen). Wat ik ook erg leuk vind, is dat je iedere opdracht afsluit in de vorm van een publicatie die ook voor ouders (en de rest van de wereld) zichtbaar is.

Tenslotte, wat moet dat kosten?

~ door Ewoud Verbakel op juni 21, 2012.

Plaats een reactie